نت اضطراری یا emergency maintenance
نت اضطراری Emergency Maintenance
نت اضطراری Emergency Maintenance
منظور از تعمیر و نگهداری اضطراری موقعی است که دستگاه بطور ناگهانی از کار افتاده باشد و یا عملکرد مورد نظر را نداشته باشد و چون در سرویس قرار داشتن این دستگاه نقش مهمی در خط تولید و مثلا فرآیند تولید پلیمر دارد لازم است برای اینکه در امر تولید اخلالی پیش نیاید در حداقل زمان ممکن بتوان دستگاه را تعمیر یا جایگزین کرد. از آنجایی که این نوع نت هنگامی اجرا می شود که دستگاه از کار می افتد به آن نت زمان شکست (خرابی) یا فروپاشی Breakdown Maintenance نیز می گویند.
این روش کاملا خنثی (غیرقابل برنامه ریزی) است و فقط در هنگام خرابی تجهیزات است که اینگونه نت نقش ایفا می کند. این راهبرد دارای وظایف دائمی نگهداری تعمیرات (نت) نیست و همچنین با نام راهبرد نت غیر برنامه ای قابل نامگذاری است و برای بهتر شدن وضعیت کارخانه و تولید ، نت اصلاحی بر روی تجهیزات انجام می شود .بنابراین ، اینگونه فعالیتها می تواند مجموعه ای از فعالیتهای تعمیر ، بازسازی و جایگزینی مجموعه ها باشد.این راهبرد برای اعمال فعالیتهای نت اصلاحی و هنگامی که فقط جهت رفع یک خرابی و رفع توقف کار یک دستگاه مورد نظر باشد، کاربرد دارد.
شعار این نوع از نت این است: “تا قطعه ای شکسته / معیوب نشده، آن را تعمیر / تعویض نمی کنیم.”
این نوع تعمیرات صرفاً بعد از وقوع خرابی و به صورت اضطراری انجام می گیرند. معمولاً هیچگونه آمادگی قبلی در مورد نوع مشکلات و روش رویارویی با آنها وجود ندارد. علت این است که در این سازمان ها اقدامات انجام شده و تجارب ثبت، ضبط و تحلیل نمی شوند (عدم وجود مدیریت دانش). تا قبل از دهه ۵۰ میلادی استراتژی و شعار غالب صنایع این نوع نت بوده است. در حال حاضر نیز بیشتر صنایعی که سیستم برنامه ریزی برای نت ندارند، از این نوع نت استفاده می کنند.
بعد از دهه ۵۰ به تدریج با اتوماتیک و پیوسته شدن خطوط تولید، هزینه های تعمیرات اضطراری نیز بالا رفت و در سال ۱۹۵۳ اولین کتاب در زمینه نت پیشگیرانه در آمریکا نگاشته شد.
ویژگی های نت اضطراری Emergency Maintenance
* شناسایی محل تعمیر و روش تعمیر
* نیاز به گروه تعمیراتی قوی و آماده به کار
* نیاز به انبار قطعات یدکی قوی و کامل
* نیاز به ماشین آلات ذخیره و جایگرین
* بار کاری نامتعادل پرسنل تعمیرات
* احتمال وقوع خرابی های ثانویه
* ریسک بالای ایمنی
* هزینه های زیاد
هزینه های اضافی ناشی از نت اضطراری Emergency Maintenance
* هزینه های کارکرد نامناسب و عدم رعایت استانداردهای لازم تجهیزات
* هزینه های کاهش کیفیت محصولات
* بیکاری و نارضایتی کاربران
* هزینه های اضافه کاری کارکنان نت و پیمانکاران خارج از سیستم
* دیرکرد در اجرای مأموریت محوله یا ارسال محصول به مشتری
معایب نت اضطراری
با توضیحات ارائه شده، می توان گفت تقریباً تمام نکاتی که در دو قسمت قبل آورده شده است، از معایب نت اضطراری هستند. به هر حال مهمترین معایب این نوع نت، که مشکلات بیشتری ایجاد می کنند، عبارتند از:
* نیاز به گروه تعمیراتی قوی و آماده به کار
* پایین بودن کیفیت انجام تعمیرات به دلیل فوریت در کار
* ضایع شدن محصولات نیمه ساخته و مواد در حین فرآیند
* افزایش زمان تعمیرات (نسبت به استاندارد) به دلیل مشاهده مشکلات و خرابی های فرعی
* عدم امکان برنامه ریزی دقیق تولید
مزایای نت اضطراری
* استفاده کمتر از قطعات یدکی
* هزینه های اولیه کمتر
نکته: تجهیزات حساس از نظر فنی و استراتژیک و آنهایی که تعمیرات سنگین و پرهزینه دارند، مجاز به استفاده از این نوع نت نیستند
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.