گزارش ساز و داشبورد ساز حرفه ای ساینا
در سیستم های نگهداری و تعمیرات، با توجه به حجم بالای اطلاعات و تنوع ماژول هایی که وجود دارد، گزارشات و داشبوردهای مدیریتی خیلی زیادی قابلیت طراحی و تولید دارند که این گزارشات می تواند به بهبود عملکرد سازمان کمک کند. معمولا در سیستم های نگهداری و تعمیرات یک سری گزارشات استانداردی وجود دارد که این گزارشات در سیستم نگهداری و تعمیرات ساینا هم طراحی شده است ولی با توجه به نیازهای مختلفی که در صنایع مختلف برای مدیران و کارشناسان وجود دارد نیاز هست که بسیاری از این گزارشات و داشبورد ها برای صنایع و مشتریان مختلف بومی سازی شود.
در نرم افزار نگهداری و تعمیرات ساینا کلیه گزارشات و داشبوردهای مدیریتی که وجود دارد توسط ابزار گزارش ساز و داشبورد ساز حرفه ای که محصول خود شرکت ساینا سیستم است تولید شده و همه ی آن ها قابلیت بومی سازی توسط تیم پشتیبانی ساینا و یا پرسنل خود سازمان مشتری را دارند همچنین امکان اتصال به سایر دیتابیس های سازمان و ساخت گزارش ها و داشبوردها از ترکیب اطلاعات هم وجود دارد.
برای این که بخواهیم یک گزارش جدیدی را طراحی کنیم و یا گزارشات موجود را ویرایش کنیم باید وارد زیر سیستم گزارش ساز و داشبورد ساز شویم. من وارد این زیر سیستم می شوم، یکی از گزارشات موجود را انتخاب می کنم و وارد پرونده این گزارش می شوم.
در پرونده گزارش مشخصات کلی گزارش، پارامترهای گزارش، داده های گزارش، امکان ایجاد فیلدهای محاسباتی، امکان ایجاد فیلترهای داده روی گزارش ها، امکان ساخت خروجی های مختلف برای گزارش، خروجی های مختلف به صورت لیست با تعریف ستون های دلخواه، ایجاد خروجی نمودار از گزارش با امکان تولید ۱۵ مدل نمودار، امکان ایجاد جداول محوری یا پیوت با ردیف ها، ستون ها و داده های مختلف و امکان دریل داون و مشاهده جزئیات، ایجاد چاپ های مختلف که در ابزار گزارش ساز از زیر ساخت قدرتمند استیمول سافت استفاده شده که می تواند انواع چاپ های مختلف مورد نیاز سازمان را تولید کند و نهایتا قسمت امنیت را داریم که دسترسی کاربران و نقش های مختلف را در گزارشات مشخص می کند.
گزارشات طراحی شده مربوط به هر سیستم در قسمت منوی نرم افزار و در بخش گزارشات و داشبورد ها پس از تولید، اضافه می شود. من یکی از این گزارشات را به عنوان نمونه برای شما باز می کنم. اگر کاربری به ویرایش یک گزارش دسترسی داشته باشد می تواند محل نمایش گزارش را هم ویرایش کند.
از قابلیت های مهم دیگری که در حوضه گزارشات در این سیستم وجود دارد این است که کلیه گزارشات عملیاتی از طریق فرم های مربوطه هم قابلیت دسترسی دارند. مثلا گزارشات مربوط به دستورکارها را شما می توانید در فرم دستورکارها و در بخش گزارشات مشاهده کنید. اگر نیاز به ویرایش گزارش داشته باشید، ویرایش را می توانید از همین جا انجام دهید و حتی می توانید خروجش های دیگر گزارش را هم مشاهده کنید.
در این سیستم این قابلیت وجود دارد که خروجی های گزارش های مختلف در کنارهم قرار بگیرند و داشبوردهای مدیریتی را تولید کنند. این داشبورد ها قابلیت های مختلفی دارد از جمله این که شما می توانید روی یکی از این نمودار ها کلیک کنید تا سایر گزارش ها بر اساس سال انتخابی شما فیلتر شوند. همچنین امکان بزرگنمایی هر کدام از این گزارشات هم وجود دارد.
داشبورد دیگری در سیستم داریم تحت عنوان داشبورد وضعیت تجهیز که اگر من تجهیزم را جرثقیل انتخاب کنم و نمایش گزارش را بزنم، مشاهده می کنید که شاخص های مختلفی در دو دوره برای این تجهیز با هم دیگر مقایسه می شوند.
شاخص هایی مثل MTBF، MTBR، MTTF و MTTR، شاخص های آماده به کاری به لحاظ تعداد روز در اختیار، تعداد روز آماده به کار، مدت زمان توقف پیشگیرانه، اضطراری، اصلاحی و سایر موارد، شاخص های هزینه ای به لحاظ مبلغ کل تعمیرات، مبلغ تعمیرات PM، مبلغ تعمیرات EM، مبلغ تعمیرات اصلاحی، مبلغ تعمیرات سرمایه ای و نهایتا مبلغ تعمیرات هزینه ای، نمودار تکرار خرابی و شرح خرابی در دو دوره با همدیگر مقایسه می شود و در آخرین بخش دستورکارهای انجام شده را به صورت ماهانه می توانید مشاهده کنید.
اگر نیاز داشتید گزارشی را به این داشبورد اضافه کنید، این کار را می توانید از طریق صفحه ویرایش داشبورد انجام دهید، به این صورت که گزارش مورد نظر خودتان را از این قسمت انتخاب می کنید، آن را به باکس مربوطه اضافه می کنید، تنظیم مقادیر پارامترها را انجام می دهید و نهایتا با ذخیره سازی گزارش، داشبورد را به فرم دلخواه خودتان تغییر می دهید.